3 manieren om je Facebookpagina naar een nieuw level te brengen!

Veel paginabeheerders op Facebook begrijpen het doel van Facebook niet. Ze beginnen een pagina en denken dan dat ze klanten gaan krijgen door continu promotieposts te plaatsen op hun pagina. Ze hebben de pagina dan ook met als doel te verkopen.

DIT WERKT NIET!

Jouw pagina moet geen etalage zijn voor jouw diensten/producten. Het moet een plek worden waar jouw potentiële klanten zich kunnen vermaken, waar ze iets kunnen leren, waar ze het contact met je aan kunnen gaan en waarop ze geïnspireerd worden.

Alleen als je die doelstellingen in je achterhoofd houdt en daarop inspeelt, kun je ook via Facebook je diensten en producten gaan verkopen!

Nogmaals, en in eerdere artikelen had ik het daar ook al over, mensen kopen van mensen en daarvoor moeten ze je leren kennen, leuk gaan vinden en vertrouwen. Meestal zul je pas daarna kunnen gaan verkopen.

 

Leuk gezegd, maar hoe doe je dit nu?

 

  1. Om je te leren kennen, is het handig als je ervoor zorgt dat je posts plaatst die gaan zorgen voor organische groei. Dit zijn posts die wel te maken hebben met jouw bedrijf, maar die er vooral voor gaan zorgen dat je bereik omhoog gaat. Posts die hiervoor zorgen, zijn vaak posts waarin om een kort antwoord gevraagd wordt. Puzzels lenen zich daar bijvoorbeeld uitstekend voor! Ik heb bijvoorbeeld op 8 mei deze puzzel geplaatst en nog steeds wordt er driftig op gereageerd. Het bereik is al 8x zo groot als mijn totale aantal fans!

    Wil je weten hoe het werkt met bereik, bekijk dan even de video hieronder.

 

 

2. Om je leuk te gaan vinden, is het belangrijk om aan te sluiten bij de belevingswereld van jouw fans. Wat vinden zij leuk? Wat willen zij graag zien op je pagina? Wat houdt hun bezig? Hoe beter je het antwoord weet op die vragen, hoe beter je ze via je pagina kunt bedienen en hoe leuker ze je gaan vinden. Hier kun je ook weer denken aan het posten van puzzels, maar ook aan het delen van quotes en bijvoorbeeld tips.

3. Voor vertrouwen is het handig om ervoor te zorgen dat je in ieder geval consistent aanwezig bent op je Facebookpagina. Committeer jezelf dus om in ieder geval ELKE DAG iets te plaatsen. Daarnaast kun je het vertrouwen winnen door mensen echt verder te helpen. Dit kan bijvoorbeeld via een video, tutorials, blogs en Facebook Lives.

 

Wil je meer hierover leren? Meld je dan NU aan voor de 4e editie van de GRATIS CHALLENGE 'Maak 31 Facebookposts in 5 Dagen' die op 22 mei a.s. begint! Hier lees je er meer over en kun je je aanmelden!

Heb jij een vraag, comment of gewoon een leuke reactie? Laat het hier dan achter!

Leave A Response

* Denotes Required Field