Cursus 'De Gelukkige Ondernemer'

Organiseer jouw bedrijf op zo'n manier dat je er gelukkig van wordt en goed van kunt leven!

Herken je dit?

  • je hebt te weinig klanten
  • je voelt je vaak gevangen in je bedrijf
  • je hebt het idee dat je te onzichtbaar bent, maar durft niet goed zichtbaarder te worden
  • je vraagt je regelmatig af waarom je ook al weer was gaan ondernemen

Je bent ondernemer geworden om zelf jouw voorwaarden te bepalen. Om een vrijheid te ervaren die je in loondienst niet ervaart. Om je klanten te dienen en te helpen, om het werk te doen waar jij gelukkig van wordt. Je bent waarschijnlijk ondernemer geworden, omdat je zo niet meer afhankelijk bent van de grillen van een baas. Je denkt nu zelf de werktijden te bepalen en je eigen koers te gaan varen.

Je zou gaan ondernemen op jouw manier, waardoor je alleen nog maar hoefde te doen waar je zin in had. Waarbij je alleen nog maar hoefde te werken met de klanten die je leuk vindt en alleen nog maar hoefde te doen wat je echt leuk vond.

En de klanten?

Die zouden vanzelf komen! Die zagen meteen aan jouw website, aan jouw teksten en foto's dat jouw dienst/product totaal was wat ze wilden!

Maar ja...

Dan kom je erachter dat het eigenlijk allemaal een stuk minder rooskleurig is dan je had gedacht.

De klanten staan helemaal niet in een rij op je te wachten. Sterker nog: ze weten je niet eens te vinden!

Je werkt met klanten die niet altijd zo leuk zijn als je had gehoopt. Maar ja, anders heb je geen klanten.

Je verkoopt niet alleen maar de diensten/producten die je wil verkopen, maar je doet een hoop concessies, omdat je bang bent dat je anders geen klanten hebt.

Je hebt helemaal niet de tijd die je gehoopt had te hebben, aangezien je met van alles tegelijk bezig bent en ergens tijdens het ondernemen het totale overzicht bent kwijtgeraakt.

Je voelt je als een slaaf van je bedrijf. Vrijheid? Waar dan?

Het kan echt anders!

Als jij doet waar jij gelukkig van wordt dan zul je vanzelf de juiste klanten aantrekken die graag met jou zullen werken. Klanten die je begrijpen en die met je mee willen gaan. En ja…soms moet je ook wat minder leuke klusjes doen (zoals marketing en sales), maar als je ook deze klusjes helemaal vanuit je eigen wensen uitvoert, wordt het al een heel stuk minder vervelend.

Wat is er bijvoorbeeld vervelend aan het schrijven van een blog over die dingen waar jij goed in bent en waar je van houdt? Wat is er vervelend aan het lanceren van een programma waar jouw ziel en zaligheid in ligt? Wat is er vervelend aan zichtbaar worden op social media, zodat je de interactie aan kunt gaan met jouw potentiële klanten? De klanten waar jij van houdt!

Ook ik heb me tegen laten houden door overtuigingen. Doordat ik dacht: wie vindt wat ik te melden heb nu interessant? Wie gaat er nu daadwerkelijk geld betalen voor mijn diensten en producten?

Zodra je dit los kunt laten en je vooral richt op waarde bieden aan je klanten en aan je potentiële klanten, kunnen er magische dingen gebeuren. En ja… dat gaat vaak niet van de ene op de andere dag, maar het kan een heel groot verschil gaan maken.

Uiteindelijk willen jouw klanten niks anders dan groeien en dat kan door jouw content. Door jouw aandacht en hulp. Ze willen de resultaten behalen, die jij ze kunt garanderen.

En natuurlijk zal er altijd werk voor verzet moeten worden. Zowel door jou als door je klanten. Maar uiteindelijk draait het erom dat je er vooral plezier in beleeft. Plezier om met jouw klanten te werken op een manier die bij je past. En hoe meer plezier jijzelf beleeft, hoe meer resultaten jouw klanten behalen.

Zeg nu zelf: het is toch veel leuker om van iemand te leren die plezier heeft in wat hij/zij doet dan van iemand die heel veel concessies heeft gedaan en hierdoor eigenlijk niet meer achter zijn/haar eigen bedrijf en diensten/producten staat?!

Je voelt aan alles dat deze persoon niet gelukkig is en je weet dat je hierdoor nooit de resultaten zult behalen die je graag zou willen behalen.

Bedenk dus eens voor jezelf hoe je ervoor kunt zorgen dat je meer plezier uit je bedrijf kunt gaan halen. Welke dingen zijn hiervoor nodig? Wat wil je hiervoor gaan aanbieden? Op welke manier? Hoe zorg je ervoor dat mensen de meeste waarde gaan halen uit hetgeen je aanbiedt?

Als het goed is, zorgen deze dingen er ook voor dat je je bedrijf met heel veel plezier runt. Als het goed is, heb je klanten die juist hier bij gebaat zijn en die juist hierdoor de grootst mogelijke veranderingen ondergaan.

Daar moet je wel zelf voor zorgen!

Met welke klanten werk jij het liefst? Waarom en wat kun je ze geven? Waar kun je deze klanten vinden en hoe kun je ze aantrekken? Hoe bereik je ze vervolgens en hoe zorg je ervoor dat ze heel graag klant bij je worden en hier ook heel blij van worden?

Het zijn allemaal vragen die je voor jezelf kunt beantwoorden, maar je kunt het ook samen doen. Samen in een groep, waarin je gaat leren hoe je je bedrijf zo kunt gaan inrichten dat je er zelf gelukkig van wordt. Dat je weet welke diensten/producten aansluiten en dat je weet hoe je klanten steeds opnieuw aantrekt.

Bedenk goed dat jouw ideale klanten jou willen! Er zijn waarschijnlijk genoeg anderen die hetzelfde of iets soortgelijks leveren als jij. Maar die anderen hebben één nadeel ten opzichte van jou. Ze zijn jou niet! Jouw klanten willen jou. Ze willen jou, omdat jij jij bent. Met je kwaliteiten en gebreken. Omdat jij ze verder kunt helpen. 

Zolang jij opereert vanuit jouw authentieke zelf, zul je de juiste klanten aantrekken. Zorg er dus voor dat jij precies weet wie jij bent en waar jij voor staat en laat dit terugkomen in je hele bedrijf.

Doe de marketing en sales op jouw manier. Maak diensten en producten die helemaal bij jou passen. Leef jouw visie en bepaal jouw voorwaarden! Breng dit naar buiten op jouw eigen manier, maar doe dit wel!

En als je hulp erbij nodig hebt, help ik je graag. In een groep met andere ondernemers. Live!

Cursus 'De Gelukkige Ondernemer'

 

Deze cursus bestaat uit 4 livedagen op:

Zaterdag 14 april 2018: Ondernemen op jouw manier en onder jouw voorwaarden: je ideale klant, je niche, wat zijn de voorwaarden waarop jij wil werken

Zaterdag 19 mei 2018: Je fantastische en onweerstaanbare productaanbod

Zaterdag 9 juni 2018: Social media adverteren op Facebook (aan bod komen onder andere hetgebruik van social media, bloggen, adverteren op Facebook) 

Zaterdag 30 juni 2018: Marketing en Sales (aan bod komen onder andere Je website, e-mailmarketing, salesteksten)

De dagen zijn van 10.00 uur – 16.00 uur en vinden plaats in de omgeving Utrecht (lekker centraal). Er is onbeperkt koffie en thee en ook voor de lunch wordt gezorgd. Uiteraard zit je cursusmateriaal bij de prijs inbegrepen.

Ik wil echter voor iedereen tijd kunnen maken en om deze reden heb ik niet meer dan 10 plekken. Ik weet ook niet of en wanneer ik de cursus nog een keer zal geven.

Tot en met zondag 11 februari 2018 is je investering slechts 1497 euro ex btw. Je zult (een groot deel van) deze cursus af kunnen trekken van de belasting. Daarna is je investering 1997 euro ex btw.

Doe je mee aan het jaarprogramma ‘Op Naar Meer Klanten’, dan kun je meedoen voor €997,-. Laat me dan even weten dat je mee wilt doen en dan stuur ik je een kortingscode.

BONUS:

1. Vanaf 14 april t/m 14 oktober kun je deelnemen aan een besloten Facebookgroep, om te sparren, om je opdrachten uit te wisselen, ervaringen te delen en je vragen te stellen.

Neem je laptop mee, zodat je tijdens de cursusdagen kunt werken aan je bedrijf. Tussendoor is er ook tijd om te kijken naar de techniek!

Aan het eind van de cursus, weet jij heel goed hoe je je bedrijf winstgevend kunt maken op een manier die bij jou past! Je weet welke marketingacties je uit kunt voeren, hoe je de sales het beste doet en hoe je dat ook nog op een leuke manier kunt doen, zodat het je niet tegen gaat staan.

Je bent een kei in jouw vak, maar je wordt ook een hele goede ondernemer. Een ondernemer die precies begrijpt welke klanten hij/zij wil dienen en waarmee. Je weet wat je klanten willen en nodig hebben en kunt daar op inspelen, zonder concessies te hoeven doen.

Ondernemen gaat je gemakkelijker af dan ooit! Bovendien zul je er heel veel plezier in gaan krijgen. Beloofd!

Ik doe mee!
Ik betaal in 3x!
Marloes Bottenberg

Voordat ik aan het online programma 'Zichtbaar Worden En Blijven In 52 Weken' begon, had ik 3 klanten en was op zoek naar een manier om mijn potentiële klanten te bereiken. Nu ben ik 16 weken bezig, heb ik veel geleerd en veel nieuwe klanten en aanvragen binnen! Ik ben momenteel zelfs zo druk, dat ik soms geen tijd meer heb voor het online programma😉

De investering was het voor mij echt waard. De kosten had ik er zelf al snel uit! Ik ken mijn klanten nu en ik weet hoe ik ze kan bereiken. Voor iedere ondernemer die zichtbaarder wil worden en meer klanten wil krijgen, raad ik dit online programma aan!

 

Marloes Bottenberg, ÉÉN op ÉÉN bewind
Rianne Mulderij

 

“Ik ben nog bezig met het online programma 'Zichtbaar Worden En Blijven In 52 Weken'!! Ik loop wel achter door de drukte hihi dus het helpt echt, alleen je moet wel gewoon even investeren even goed bezig gaan met zichtbaarheid en dan ga je het merken... echt een aanrader!!”

Rianne Mulderij, Haardromen
Hinke Brons

Vandaag heb ik de ‘Kickstart Je Bedrijf Challenge’ van Sjira Porcelijn afgerond. Een heldere en inspirerende challenge, die ik iedereen kan aanraden!

Sjira is een bevlogen ondernemer die zich 100% inzet om startende ondernemers te begeleiden, alles doet om de juiste ondersteuning te bieden, zonder dat het werk van je wordt overgenomen. Tijdens de challege kun je al je vragen stellen in een besloten facebook groep. Daar kunnen de deelnemers ook elkaar op de hoogte houden van hun vorderingen en elkaar vragen stellen en zo elkaar helpen. Sommige opdrachten gingen best ‘diep’ en konden ook lekker confronterend zijn. Dit alles met respect voor de deelnemers en openhartigheid van Sjira Porcelijn.

De challenge heeft een mooie opbouwende volgorde. Van het herkennen van belemmerende overtuigingen, kracht & passie, het ombuigen van je belemmerende overtuigingen, het omschrijven van je ideale klant, wat wil je zelf allemaal doen om doelstellingen te halen, marketing, bloggen & video en de laatste opdracht is dat je iets gaat doen wat je altijd voor je uit hebt gesteld.

Je ontvangt heel veel informatie, materiaal en tips zodat je de opdrachten na behoren kunt maken. Zo pakt de training je in en vind je het aan het einde jammer dat het alweer voorbij is.

Oprecht! Een echte aanrader!

Hinke Brons Brons Coaching

"Ik heb juist de cursus gedaan van het bloggen. Ik vond het heel duidelijk en je gaf erg veel tips. De contentkalender is echt super.

Het mooiste aan de cursus vond ik dat je telkens oefeningen hebt gegeven die ik stap voor stap kon doen en dat ik zo direct een blog heb geschreven en nog mooier dat ik een planning hebt gemaakt voor de komende drie maanden, want dat leek mij even genoeg. Ik heb bij elke geplande blog direct ook de call to action genoemd zodat ik het doel van de blog niet uit het oog verlies.

Ik kan nu natuurlijk nog niet zeggen welk resultaat ik ga hebben met zichtbaarheid. Maar ik heb al wel meer vertrouwen in het schrijven van blogs gekregen en door het plannen meer rust in mijn hoofd."

Donna Hoogstraaten
Colori Di Vita Donna

Wie is de trainer/coach?

Mijn naam is Sjira Porcelijn en ik ben sinds 2009 ondernemer. Als freelance docent ben ik vanaf het begin al succesvol en daarmee hebt ik een inkomen tussen de €5000,- en €8500,- per maand, afhankelijk van de hoeveelheid uren die ik werk.

Sinds verleden jaar ben ik bezig om andere ondernemers te helpen een succesvol bedrijf op te bouwen. Ik heb zelf dan ook meer dan €20000,- geïnvesteerd in verschillende trainingen en coachingstrajecten. En dit gaat alleen maar meer worden, aangezien ik alweer de nodige coachingsprogramma's heb gezien die ik wil gaan volgen. Alle kennis die ik opdoe, wil ik ook weer aan jou doorgeven!

Hierin heb ik veel geleerd over onder andere (geld)mindset, zichtbaarheid, marketing, sales, adverteren op Facebook, SEO, Salesteksten schrijven, (VIP) programma's maken en verkopen, onlineprogramma's creëren en verkopen.

Mijn eerste (reguliere) opleiding was Creatieve Therapie Drama. Hier kreeg ik heel veel drama, maar ook psychologie en filosofie. Daar heb ik nog steeds heel veel baat bij in mijn werk!

Maar ook als docent heb ik meerdere opleidingen gevolgd die ik in kan zetten om jou te helpen! Ik weet hoe ik lesstof op meerdere manieren in kan zetten om iedereen te kunnen dienen. Ik ben gewend om gedifferentieerd te werken en om rollen als coach en docent wisselend in te zetten. Ik ken ook meerdere tools, die ik in kan zetten, zodat jij er het meeste uit kunt halen!

Sinds een paar maanden weet ikzelf pas precies mijn waarom, weet ik pas precies met wie ik wil werken en op welke manier. Daarnaast weet ik ook nu pas welke marketing echt bij mij past. En dat maakte een wereld van verschil.

In de laatste paar maanden is mijn omzet meer dan 10.000 euro per maand en heb ik de hoeveelheid klanten verdubbeld. Ik doe nu in mijn bedrijf wat ik leuk vind om te doen en wat bij mij past.

En dat gun ik jou ook!

“Ik was net begonnen met mijn praktijk en had geen klanten. Ik ben 15 weken geleden mee gaan doen aan dit programma en ik heb nu een volle praktijk. Momenteel heb ik een opnamestop, totdat alle intakes gedaan zijn. Nu moet ik eens goed na gaan denken over wat ik kan doen om in mijn praktijk meer cliënten te helpen. Dit programma is echt een aanrader. Je moet natuurlijk wel de opdrachten uitvoeren. Ik heb best wat hobbels moeten nemen.

Dank je wel Sjira”

Anoniem, Dienstverlening
Ik doe mee!
Ik betaal in 3x!