De gelukkige ondernemer

De gelukkige ondernemer

Jezelf klein houden

Er zijn heel veel ondernemers die bang zijn om teveel te zijn. Ze zijn niet zichtbaar genoeg, omdat ze bang zijn dat mensen ze te vaak tegenkomen. Ze sturen geen e-mails naar potentiële klanten, omdat ze bang zijn dat mensen zich gaan storen aan de hoeveelheid mails en zich af gaan melden.

Ze durven niet zo goed een call to action te plaatsen, omdat ze denken dat mensen hier niet op zitten te wachten. Ze durven hun blog niet te publiceren, omdat ze bang zijn dat mensen het niet met ze eens zijn!

Zo zijn er werkelijk duizenden redenen om jezelf klein te houden. Om niet zichtbaar te worden, om te weinig klanten te krijgen, om af te stevenen op een faillissement.

Je bent ondernemer geworden om zelf jouw voorwaarden te bepalen. Om een vrijheid te ervaren die je in loondienst niet ervaart. Om je klanten te dienen en te helpen, om het werk te doen waar jij gelukkig van wordt. Je bent waarschijnlijk ondernemer geworden, omdat je zo niet meer afhankelijk bent van de grillen van een baas. Je denkt nu zelf de werktijden te bepalen en je eigen koers te gaan varen.

En toch… Velen doen het uiteindelijk niet op die manier die ze voor ogen hadden! Ze houden teveel rekening met (potentiële) klanten, met mensen die oordelen, met mensen die ze niet begrijpen, met hun eigen belemmerende overtuigingen.

In plaats van zich te voelen als een ‘loonslaaf’, voelen ze zich nu vaak een slaaf van hun bedrijf. Ze moeten toch rekening houden met anderen wil hun bedrijf slagen?

 

Gelukkige ondernemer

Nee! Als jij doet waar jij gelukkig van wordt dan zul je vanzelf de juiste klanten aantrekken die graag met jou zullen werken. Klanten die je begrijpen en die met je mee willen gaan. En ja…soms moet je ook wat minder leuke klusjes doen (zoals marketing en sales), maar als je ook deze klusjes helemaal vanuit je eigen wensen uitvoert, wordt het al een heel stuk minder vervelend.

Wat is er bijvoorbeeld vervelend aan het schrijven van een blog over die dingen waar jij goed in bent en waar je van houdt? Wat is er vervelend aan het lanceren van een programma waar jouw ziel en zaligheid in ligt? Wat is er vervelend aan zichtbaar worden op social media, zodat je de interactie aan kunt gaan met jouw potentiële klanten? De klanten waar jij van houdt!

Ook ik heb me tegen laten houden door overtuigingen. Doordat ik dacht: wie vindt wat ik te melden heb nu interessant? Wie gaat er nu daadwerkelijk geld betalen voor mijn diensten en producten?

Zodra je dit los kunt laten en je vooral richt op waarde bieden aan je klanten en aan je potentiële klanten, kunnen er magische dingen gebeuren. En ja… dat gaat vaak niet van de ene op de andere dag, maar het kan een heel groot verschil gaan maken.

Uiteindelijk willen jouw klanten niks anders dan groeien en dat kan door jouw content. Door jouw aandacht en hulp. Ze willen de resultaten behalen, die jij ze kunt garanderen.

En natuurlijk zal er altijd werk voor verzet moeten worden. Zowel door jou als door je klanten. Maar uiteindelijk draait het erom dat je er vooral plezier in beleeft. Plezier om met jouw klanten te werken op een manier die bij je past. En hoe meer plezier jijzelf beleeft, hoe meer resultaten jouw klanten behalen.

Zeg nu zelf: het is toch veel leuker om van iemand te leren die plezier heeft in wat hij/zij doet dan van iemand die heel veel concessies heeft gedaan en hierdoor eigenlijk niet meer achter zijn/haar eigen bedrijf en diensten/producten staat?! Hoeveel aantrekkingskracht heeft een gelukkige ondernemer wel niet?

Je voelt aan alles als een ondernemer niet gelukkig is en je weet dat je hierdoor nooit de resultaten zult behalen die je graag zou willen behalen.

 

Hoe word je een gelukkige ondernemer?

Bedenk dus eens voor jezelf hoe je ervoor kunt zorgen dat je meer plezier uit je bedrijf kunt gaan halen. Hoe kun jij een gelukkige ondernemer worden? Welke dingen zijn hiervoor nodig? Wat wil je hiervoor gaan aanbieden? Op welke manier? Hoe zorg je ervoor dat mensen de meeste waarde gaan halen uit hetgeen je aanbiedt?

Als het goed is, zorgen deze dingen er ook voor dat je je bedrijf met heel veel plezier runt. Als het goed is, heb je klanten die juist hier bij gebaat zijn en die juist hierdoor de grootst mogelijke veranderingen ondergaan.

Daar moet je wel zelf voor zorgen!

Met welke klanten werk jij het liefst? Waarom en wat kun je ze geven? Waar kun je deze klanten vinden en hoe kun je ze aantrekken? Hoe bereik je ze vervolgens en hoe zorg je ervoor dat ze heel graag klant bij je worden en hier ook heel blij van worden?

Het zijn allemaal vragen die je voor jezelf kunt beantwoorden, maar je kunt het ook samen doen. Samen in een groep, waarin je gaat leren hoe je je bedrijf zo kunt gaan inrichten dat je er zelf gelukkig van wordt. Dat je weet welke diensten/producten aansluiten en dat je weet hoe je klanten steeds opnieuw aantrekt.

 

Cursus ‘De Gelukkige Ondernemer’

Ik ben van plan om de cursus ‘De Gelukkige Ondernemer’ te gaan geven.

Deze cursus bestaat uit 4 livedagen op:

Zaterdag 14 april 2018: Ondernemen op jouw manier en onder jouw voorwaarden: je ideale klant, je niche, wat zijn de voorwaarden waarop jij wil werken

Zaterdag 19 mei 2018: Je fantastische en onweerstaanbare productaanbod

Zaterdag 9 juni 2018: Social media+adverteren op Facebook (aan bod komen onder andere hetgebruik van social media, bloggen, adverteren op Facebook) 

Zaterdag 30 juni 2018: Marketing en Sales (aan bod komen onder andere je website, e-mailmarketing, salesteksten)

De dagen zijn van 10.00 uur – 16.00 uur en vinden plaats in de omgeving Utrecht (lekker centraal). Er is onbeperkt koffie en thee en ook voor de lunch wordt gezorgd. Uiteraard zit je cursusmateriaal bij de prijs inbegrepen.

Ik wil echter voor iedereen tijd kunnen maken en om deze reden heb ik niet meer dan 10 plekken. Ik weet ook niet of en wanneer ik de cursus nog een keer zal geven.

Tot aankomende zondag is je investering slechts 1497 euro ex btw. Je zult (een groot deel van) deze cursus af kunnen trekken van de belasting. Daarna is je investering 1997 euro ex btw.

Doe je mee aan het jaarprogramma ‘Op Naar Meer Klanten’, dan kun je meedoen voor €997,-. Laat me dan even weten dat je mee wilt doen en dan stuur ik je een kortingscode.

BONUS:

1. Vanaf 14 april t/m 14 oktober kun je deelnemen aan een besloten Facebookgroep, om te sparren, om je opdrachten uit te wisselen, ervaringen te delen en je vragen te stellen.

Neem je laptop mee, zodat je tijdens de cursusdagen kunt werken aan je bedrijf. Tussendoor is er ook tijd om te kijken naar de techniek!

Aan het eind van de cursus, weet jij heel goed hoe je je bedrijf winstgevend kunt maken op een manier die bij jou past! Je weet welke marketingacties je uit kunt voeren, hoe je de sales het beste doet en hoe je dat ook nog op een leuke manier kunt doen, zodat het je niet tegen gaat staan.

Je bent een kei in jouw vak, maar je wordt ook een hele goede ondernemer. Een ondernemer die precies begrijpt welke klanten hij/zij wil dienen en waarmee. Je weet wat je klanten willen en nodig hebben en kunt daar op inspelen, zonder concessies te hoeven doen.

Ondernemen gaat je gemakkelijker af dan ooit! Bovendien zul je er heel veel plezier in gaan krijgen. Beloofd!

Doe je mee?

Klik hier als je de investering in 1x wil doen.

Klik hier als je in 3 termijnen van 547 euro ex btw wil investeren.

Ik heb nu nog geen salespagina, daar ben ik nu aan aan het werken. Zodra deze af is, ontvang je een mail (als je op mijn e-maillijst staat) met de link hiernaar toe. Ik weet alleen echt niet wanneer deze af zal zijn, omdat ik momenteel heel druk ben!

Heb jij een vraag, comment of gewoon een leuke reactie? Laat het hier dan achter!

Leave A Response

* Denotes Required Field