Goede voornemens

Goede voornemens

Goede voornemens

Tja, ik weet het… 2018 is al een halve maand bezig en nu pas ga ik het hebben over mijn goede voornemens. Ik ben wel al eerder begonnen, maar was nog niet overtuigd van alle goede voornemens die ik voor mezelf had opgeschreven.

Nu wel. En ik weet het…goede voornemens worden vaak niet volgehouden. Het merendeel van de bevolking zal zijn goede voornemens intussen alweer achter zich hebben gelaten, want dat is meestal hoe het werkt.

We maken het onszelf veel te moeilijk. We stellen doelen die veel te groot zijn en daardoor haast automatisch onhaalbaar. En als er dan een keer de klad inkomt, dan is het gemakkelijker om het meteen alweer te staken dan de volgende dag de draad weer op te pakken.

Om die reden houd ik een aantal goede voornemens algemeen. Ik wil bijvoorbeeld heel graag gezonder gaan leven en afvallen, maar i.p.v. hele specifieke doelen te noemen, heb ik er momenteel maar 1: elke dinsdagavond (of vrijdagavond als ik onverhoopt niet kan) ga ik aquaspinnen: fietsen in het water.

Op die manier weet ik dat het veel gemakkelijker is om vol te houden. Daarnaast weet ik ook dat dit er uiteindelijk voor gaat zorgen dat ik op een gegeven moment ook andere dingen ga doen, aangezien ik ga merken dat mijn lichaam daarom gaat vragen.

En hoe moeilijk is het om 1 uur in de week iets vol te gaan houden?! Daar kun je moeilijk mee de mist ingaan.

Zakelijke goede voornemens

Dan zijn er een paar zakelijke goede voornemens:

  1. Regelmatig bloggen. Voorheen wilde ik elke dag bloggen, maar ik ben erachter gekomen dat dat niet altijd lukt en dan heb ik zomaar een week of langer niet geblogd. Dus mijn doel: 5 blogs per week! En ik behoud mezelf het recht voor om met de dagen te spelen. Dan maar niet elke keer op dezelfde dag een blog. Dan maar wat onvoorspelbaarder. Maar dit is gemakkelijker vol te houden. Ik heb nu eenmaal een druk bezet leven en weet niet altijd wanneer ik ergens tijd voor heb! Je zult dus weer wat vaker een nieuwe blog in je inbox vinden!
  2. Regelmatig nieuwe programma’s lanceren. Heerlijk vind ik het om dingen te bedenken en in de wereld te zetten. Veel van mijn voormalige coaches houden het vaak bij een paar lanceringen per jaar, met ook wat herhalingen. Ik zit zelf ook te denken aan een paar herhalingen, maar ik vind de interactie met deelnemers fijn, dus het zou zomaar kunnen dat ik uitgevoerde programma’s als herhaling aanbied in funnels. Dan is het al een kant-en-klaar product geworden en kan de verkoop op de automatische piloot, zodat ik tijd heb voor nieuwe dingen. Het is wel grappig, want eigenlijk is dit niet de gangbare manier. Gangbaar is om een paar programma’s te creëren, die je vaak weer herhaalt. Als docent deed ik eigenlijk niet anders. Je werkte met één of meer methodes en gaf dus eigenlijk vaak min of meer dezelfde lessen. Hoe saai is dat eigenlijk wel niet?!
  3. Meer dagboeken. Sinds geruime tijd ben ik mezelf aan het verdiepen in de Universele Wetten en ik merk dat het echt helpt om op te schrijven wat je wil bereiken. Het zorgt voor de focus die je nodig hebt om je doelen te behalen! Daarnaast merk ik dus dat ik, als ik afstem in mijn dagboek, mijn doelen veel eerder realiseer. Helaas is het wel een dingetje, dat als eerste afvalt als ik even wat minder tijd heb. Het moet echt een prioriteit worden!
  4. Het lanceren van een membershipprogramma. Op die manier kan ik creëren wat ik wil. Heerlijk bezig zijn met het maken van content voor de deelnemers. Hele dagen doen wat ik leuk vind. Het gaat een membershipprogramma worden dat natuurlijk draait om het krijgen van (meer) klanten. Er gaan heel veel verschillende programma’s inkomen. Waarschijnlijk ook programma’s die ik in een eerder stadium live met een groep heb gedaan!
  5. Actief mijn e-maillijst laten groeien! Ik heb gemerkt dat het hebben van een kwalitatief goede e-maillijst essentieel is voor een gezond bedrijf. Zeker als je veel low-end producten en diensten aanbiedt. Om deze reden blijft dit een aandachtspunt. Ik wil het aantal mensen op mijn e-maillijst minimaal verviervoudigen. Dan heb ik ook zeker een boel te doen, want hoe vaker je mailt, hoe vaker mensen zich zullen uitschrijven. En voor elke uitschrijving zou ik in een ideale situatie dus weer 4 nieuwe mensen op mijn e-maillijst moeten krijgen. Hoe ik dat ga doen, ga ik in een latere blog op in!

En voor nu houd ik het daar even bij. Hoe meer goede voornemens, hoe lastiger het wordt om vol te houden. Hoe groter de kans dat er niks van terecht gaat komen.

Heb jij al goede voornemens gemaakt? Ben jij nog on track of heb je het bijltje er al bij neergegooid?

Heb jij een vraag, comment of gewoon een leuke reactie? Laat het hier dan achter!

Leave A Response

* Denotes Required Field