Wat badmutsen en spijkerbroeken te maken hebben met je dromen achterna gaan en het leven

Wat badmutsen en spijkerbroeken te maken hebben met je dromen achterna gaan en leven

Doe jij datgene dat je het liefst zou doen? Ben jij je er überhaupt bewust van wat datgene is?

Vaak leven we het leven zoals ons geleerd is. We leven zoals het overgrote deel van de bevolking. We staan op, gaan naar ons werk, komen thuis, eten gezamenlijk, hangen een beetje op de bank en hebben even tijd voor onze kinderen, om vervolgens naar bed te gaan. De dag daarna gaat precies hetzelfde.

We sparen voor vakanties en grote dingen die aangeschaft moeten worden. We sparen voor onze toekomst en leven toe naar de dag dat we gaan pensioneren, zodat we nu eindelijk tijd hebben om al die leuke dingen te doen.

 

WAAROM?

 

We denken  dat het zo hoort. Het merendeel van de bevolking leeft zo en waarom zouden wij het anders doen? We willen wat anderen hebben.

Toch?

Echt waar?

Is dat zo goed?

 

Waarom zouden we nu niet al leven zoals we willen? Waarom blijven we rekening houden met mensen om ons heen? Waarom doen we te weinig die dingen die ONS gelukkig maken?

Enerzijds zijn we vaak bang om anders te zijn. Om op te vallen en ons hoofd boven het maaiveld uit te steken. We zijn bang voor wat anderen van ons vinden en we willen gewoon niet opvallen.

Dat wordt er als kind al ingeslepen. Als kind wil je al niet opvallen, omdat je dan de kans loopt om gepest te worden. Je wil er net zo uitzien als alle andere kinderen. Je wil dezelfde dingen doen.

Je wil niet uit de groep liggen en doet dan al regelmatig dingen die tegen je eigen natuur ingaan.

Ik zie het al gebeuren bij mijn dochter van 5 jaar. Er is één spijkerbroek die ik en iedereen die ik ken heel mooi vinden. Behalve verleden jaar 1 jongetje uit haar klas: hij moest lachen om de broek.

Sindsdien draagt ze de broek niet meer!

Aan de andere kant…

Ze zit op zwemles en heeft hele lange haren. Het doorkammen na zo’n zwemles was echt altijd een marteling voor haar, dus bedacht ik dat een badmuts wel zou helpen.

Gretig zei ze ‘ja’.

Ze is de enige die een badmuts op heeft en dat boeit haar voor geen meter. Ze heeft namelijk liever geen pijn bij het borstelen dan dat ze er hetzelfde uitziet als de rest.

En daar zit volgens mij ook de kracht.

ERGENS COMPLEET, VOLLEDIG EN ZONDER AARZELING ACHTER STAAN.

Wordt ze gepest met haar badmuts?

NEE!

Ook niet door de jongen die wel moest lachen om haar spijkerbroek!

Ze wil de badmuts op en vraag er ook zelf om. Die badmuts zorgt ervoor dat zij na het zwemmen veel minder pijn heeft en op de één of andere manier straalt ze uit dat die badmuts opgaat en dat ze niet open staat voor grappen hierover.

Ze is niet onzeker over hoe ze eruit ziet met dat ding op haar hoofd. Sterker nog: ze is er gewoon niet mee bezig!

 

En dat zou eigenlijk iedereen moeten doen.

Oordelen zeggen namelijk altijd veel meer over de mensen die oordelen hebben dan over personen waarover de oordelen worden uitgestort.  

Het zegt wel iets over hetgeen je toelaat in je leven. Waarom wel lachen om een spijkerbroek en niet om een badmuts?

Ik merk dat wanneer ik met een bepaald thema in mijn leven bezig ben, ik dat heel vaak in mijn leven terugzie. Ik heb bijvoorbeeld een tijdje gehad dat ik me afvroeg of ik niet teveel mailde. Ineens kreeg ik een aantal mailtjes van mensen op mijn lijst die vonden dat ik te vaak mailde.

Dat gebeurt wel vaker, maar dan is het een enkeling. Nu waren het op 2 dagen veel meer mensen die dat schreven. Ik weet dan dat ik daar mee aan de slag moet.

In december en januari ging het me voor de wind. Ik haalde heel veel omzet uit mijn bedrijf en vervolgens merkte ik dat ik tegelijkertijd bang was voor tekorten. Ik was bang dat er weer een periode zou komen dat ik niet genoeg zou verdienen en voor ik het wist, kreeg ik rekening na rekening en ging er van alles kapot (koelkast, lekkage, autoband, autoraam en nog wat dingen).

Doordat ik al een tijdje aan het dagboeken was, ontdekte ik mijn eigen saboterende gedachten die ervoor zorgden dat ik inderdaad niks zou overhouden. Ik kon deze gedachten gelukkig op tijd helen en verder gaan. Wat je aandacht geeft, groeit.

 

Herken je je hierin, kijk dan eens op deze pagina.

 

Anderzijds weten we niet wat er allemaal nog meer mogelijk is. We kennen alleen het vertrouwde uit onze omgeving. We kennen alleen datgene waar we mee zijn opgegroeid en wat we dagelijks om ons heen zien.

We zijn geprogrammeerd om datgene te doen wat anderen doen. Zo hoort het en een andere weg is er niet.

 

Of toch wel?

De meesten leven zoals alle anderen, maar er zijn er ook bij die dat heel anders doen. Zij leven het leven wat ze willen leven en zorgen er gewoon voor dat dat ook gebeurt.

 

Ze dromen groot en zorgen ervoor dat hun dromen uitkomen. Dat zijn vaak mensen die net als jij en ik in een gewoon gezin met de ‘gewone’ perspectieven voor het leven zijn opgegroeid.

Dat zijn lang niet allemaal mensen die zijn opgegroeid in rijkdom, overvloed en geluk. Wel zijn het allemaal mensen die hebben GEKOZEN om hun leven zo te leiden als dat zij willen. Ze hebben GEKOZEN voor een leven dat ze zelf hebben vormgegeven. Een leven dat hun dient.

En ook jij kan en mag die keuze maken. Ook jij mag je leven helemaal zo inrichten als jezelf wilt!

Het allerbelangrijkste daarbij is:

 

GEEF JEZELF HIER TOESTEMMING VOOR.

 

Geef jezelf toestemming om dat ene fantastische leven te leiden! Geef jezelf toestemming en begin met dromen.

Elke uitvinding die is gedaan is begonnen met een gedachte, een droom. Elke uitvinding die is gedaan is begonnen in de verbeelding van die ene uitvinder. Elke uitvinding die is gedaan, is ontstaan na talloze mislukkingen. Elke uitvinding die is gedaan, was er niet geweest als de uitvinder geen dromer was.

Voel jij dat je tot meer in staat bent dan er nu uitkomt? Voel je dat je meer uit je bedrijf kunt halen dan je nu doet? Weet je dat je veel creatiever kunt zijn dan je nu laat zien? Dan wil ik je echt uitnodigen om mee te doen aan het online programma ‘Dagboek Jezelf en je Bedrijf naar Volgende Levels in 52 Weken’ Hier kun je er meer over lezen en je aanmelden!

 

 

Heb jij een vraag, comment of gewoon een leuke reactie? Laat het hier dan achter!

Leave A Response

* Denotes Required Field